fredag 15 juni 2012

Pynta klassrummet!

Vi är alldeles för dåliga på att piffa och stimulera det visuella lärandet i svenska skolor tycker jag... Någon gång efter år fyra blir det liksom "fult" att ha elevarbeten, bilder och läraffischer på väggerna. Undrar varför... Är det för att skolan ska vara så himla seriös?


Browse more infographics.
På http://www.grammar.net/hi-res hittar ni MASSOR med fina grammatik-planscher som den här att trycka ut i A3-format och tapetsera klassrummen med. Och ja, man FÅR använda dem gratis, så länge man inte klipper och klistrar i dem.

Om ni tycker att det är bättre med tråkiga gråa väggar i klassrummet så kan du som använder en digital arbetsyta tillsammans med dina elever (blogg, lärplattform, PLE osv) så kan du t ex använda embedit.in eller zoom.it för att bädda in dem. Eller naturligtvis länka direkt. Men jag tror på att piffa, jag.

Glad sommar!

söndag 10 juni 2012

Molnets baksida

Popplet verkar har kraschat! :(
Jag hade tänkt att göra en popplet för lärarresurser för att följa upp min poplett för elever, men popplet verkar övergiven och som en flygande holländare segla på Internet.

Jaja, jag har hittat så himla många roliga resurssidor på senaste tiden och vet inte riktigt hur jag ska samla dem mest effektivt. Några tips?

Annars ägnar jag mig mest åt att utforska Edmodo för tillfället. Kanske ses vi där?