onsdag 18 december 2013

Fascinating Aida får avsluta terminen

Jag har tyvärr inte bloggat så mycket den här terminen, vilket får mig att känna lite dåligt samvete. Dock har jag ju varit väldigt aktiv på Edmodo och i olika Facebook-grupper och även tweetat lite, även om vissa säger att det inte är tillräckligt. ;)

Det har dock varit en händelserik höst:

  • Jag fick behålla mina utvecklingstimmar trots neddragningarna, och jag har i höst fått mer specifika utbildningsuppdrag i olika arbetslag. Mer sådant vill jag göra!
  • Jag har påbörjat en Master's i Kristianstad och det går så där... Det var dumt att tro att det skulle gå "bra" att jobba heltid och plugga halvtid... Men jag har fått mycket pepp och stöttning från både kollegor och rektorer - TACK!
  • Edmodo-användningen på skolan går uppåt och uppåt! Och vi har jättekul! Jag blev Edmodo-ambassadör och fick fin stjärna i min Edmodo-profil.
  • Jag blev nominerad till Guldäpplet av mina underbara kollegor! (Till elevernas besvikelse fick jag det inte)
  • Jag har provat ett par nya verktyg, men velat ta det lite lugnt för att inte stressa eleverna för mycket. NoRedInk, som är en gratis app i Edmodo lär jag nog fortsätta med, och Google-siten som vi bygger ska nog få ligga kvar och skramla några läsår.
  • Rianna och Kyria tog en paus efter ett grammatik-avsnitt i projektform, men kommer att återfödas i vår i ett nytt äventyr.
  • En av mina klasser genomförde helt enorma mini-projekt: Flera av dem blev på 7 veckor bättre än många av de PAn som skrevs på helår i förra läroplanen. Stolt lärare var denna tanten!
Jag är säker på att nästa termin kommer att bli precis lika hektisk. 

Idag fick jag det här tipset på Facebook:


Den sorgliga sanningen är att det är nog likadant att vara lärare överallt, även om ungarna kallar en Miss och har uniform i alla fall...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar