fredag 7 september 2012

Det bubblar i grytan!

Det händer så infernaliskt mycket på skolan: Den inledande studiedagen med Micke Gunnarsson, en av de svenska flipparnas pionjärer Daniel Barker och seminarier med inspirerade IKT-användare var en succé och nu bubblar det i grytorna, inte bara på Restaurang och livsmedel!

Intresset för Google Docs har exploderat, och jag har hittills haft två organiserade workshops om detta och massor av små impromtu-fixar-verkstäder i flykten. Ca en femtedel av lärarna har registrerat konton på Edmodo och använder det med en eller flera grupper, och vi har haft mycket roligt med gratisplattformen som jag hittade av en händelse i våras. Det bästa är ju att eleverna har tagit emot det mycket väl och verkar också spontan-använda den.

Eftersom Edmodo erbjuder mycket generösa fildelningsytor så har har lärare som inte riktigt vågat ta steget ut i offentligheten kunnat smyg-flippa i sina grupper, men åtminstone två lärare har tagit steget ut på YouTube och flippar matte och el-lära. Jag gör ett typisk flippa-trick i stället för att ge er länkarna så ställer jag frågan: Kan du hitta dem?

Jag har offantligt roligt på jobbet just nu! Och idag skrattade jag riktigt högt: Jag fick reda på av en kamrat att kommunens IT-kommunikations-strateger förfasat sig över min bloggs utseende och vill inte att man länkar från någon av kommunens sidor till den. Därför vill jag klargöra ett par saker:


 • Bloggen är inte en officiell jobb-blogg, utan jag bloggar på min fritid, även om bloggen råkar handla om mitt arbete. 
 • Åsikterna på bloggen är mina egna, de är ärliga, oköpta och baserade på mina erfarenheter och observationer. 
 • Mitt ironiska självporträtt i bloggens övre kant bör tolkas som att jag är elevernas förkämpe i det traditionellt möblerade klassrummet, inte som att jag tänker skjuta ihjäl elever eller kollegor.
 • Jag har aldrig tyckt om bleka, trista färger och har aldrig hävdat att jag har god smak. Och tänker inte heller inom överskådlig framtid byta smak och blogga i verktyg som ser ut som ett nyhetsbrev från en begravningsentreprenör. Tvärtom funderar jag på att lägga till lite blinkande flash-appar :) 


(Det kanske är bäst att bokmärka mig, i fall du är en av dem som klickar dig hit från en mer officiell hemsida)

Kommer snart tillbaka med 
En "ny" kul Google-funktion
En genomgång av snabba lektionsutvärderingar
Flippa-tips

och annat

3 kommentarer:

 1. Jag älskar din blogg, dess utseende och dig! Och jag blir så glad att höra att du har kul på jobbet! Kör så det ryker! Vi kanske skulle bjuda över dig för en Google Docs workshop på Apel! Ha en go helg bland kycklingarna!!!

  SvaraRadera
 2. Kommer gärna och gör en Google Docs workshop på Apel! Prata med min rektor, så kanske han kan låna ut mig lite :)
  KRAM från mig och kycklingarna!

  SvaraRadera
 3. Du har en kreativ och spännande design på din blogg och den tycker jag du ska vara rädd om. Att IT - avdelningen kritiserar din design säger mer om dem än om dig. Väldigt bra inlägg detta!

  SvaraRadera