tisdag 16 juli 2013

Edmodo fräschar upp sig och bjuder till

Under måndagen släppte Edmodo sin nya look. Man har gjort utseendet ännu mera stilrent och symbolbaserat, men inte ändrat några funktioner. Dock har man nu släppt ett antal gratis-appar även för internationella användare!

Jag installerade omedelbart No Red Ink som är ett självstudiematerial för engelsk grammatik där eleven fyller i sina personliga favoritskådespelare, tv-serier och t o m kan koppla sina vänner från Facebook för att göra exemplen lite mer personliga.

Ett antal gratis-paket för amerikanska Common Core Standards ska testas (tittade på en trevlig videolektion om Daffodils) och även en app från Oxford University Press där eleverna kan lösa korsord.

Apparna delas med grupperna och öppnas direkt i Edmodo. De flesta gratisapparna är för grundskolenivå och på engelska, men jag hittar också en del appar i moderna språk som kan vara användbara för svenska användare, en introduktion till programmering för nybörjare och en del naturkunskapsappar som verkar användbara, även om de är på engelska.

Det ska bli jättespännande att se hur det funkar att dela med eleverna när de kommer! Och vad de tycker om No Red Ink.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar