lördag 23 oktober 2010

Presentera tydligt

-Alla borde använda något sådant här när de presenterar, sa Sonen.
-Jag laddade ner den med en gång, för jag kommer att ha jättenytta av den om jag ska göra någon presentation i skolan eller så. Jag tycker du ska använda den när du har lektioner, fortsatte han, och viftade sin nypimpade en-till-en-dator framför näsan på mig.
Och OmniDazzle kommer jag nog att ha en hel del nytta av!


OmniDazzle är ett litet program som hjälper till din publik/dina elever att tydligare se vad du håller på med på skärmen när du visar något. Genom att välja att lysa med ficklampa, ringa in eller rita direkt på skärmenbilden med färgpennor kan du visa på de detaljer som du vill att din publik ska fokusera på. Du kan också välja olika effekter för att låta publiken följa muspekarens rörelser på skärmen, bla genom tassavtryck, eller träbensavtryck (med ljudeffekter om man så vill), eller visa på var pekaren står med hjälp av en dusch "stjärndamm" som regnar från pekaren när du ger ett kortkommando.


Du byter effekt genom att klicka i en programmeny och styr effekterna genom kortkommandon, i de flesta fall ctrl+<, men t ex för färgpennorna används ctrl+1-4 för att växla mellan färgerna. Det är lite trixigt till att börja med, men efter bara ett par försök får jag till det med pennorna. Det krävs visserligen en två handsfattning av styrplattan, och jag kan se en fördel med mus här, men det är inte oöverstigligt svårt.Det är snyggt, lätt och effektfullt. Och gratis!

2 kommentarer:

  1. Vilket bra program! Tack för tipset. Roligt att hitta hit!

    SvaraRadera