torsdag 6 december 2012

Projektdagbok 5

Oj, och helt plötsligt har det rusat iväg! Vad har hänt?

Jo, vi hade muntliga utvärderingar av ledarna i grupperna. Vi använde oss av samma metod som förut; 3+ och delta, men nu fick gruppmedlemmarna delge sin ledare både det positiva och det negativa. Gruppledaren fick lyssna och fråga om förtydligande, men inte avbryta eller förklara sig. Och måste säga tack.

Det gick jättebra! Det var mysiga stunder ihop med grupperna och jag gav också min feedback på det jag sett och hört. Eleverna gav varandra konstruktiv kritik och det märktes också i den digitala utvärderingen av veckans arbete att flera av ledarna tog till sig förbättringsområdena.
Vad har mer hänt? Sofia hade sitt kluriga quiz, och eleverna började läsa och bearbeta texterna i kursboken som dittills legat glömd i skåpet. Sofia hade första riktiga genomgången, och fick guldkommentaren: "Men det här kan man ju hålla på och jobba med hur länge som helst!" Nu börjar det gå upp för vissa hur komplext satsbildning är.

Vi slängde också in en joker: Grupperna måste ta ställning till om man ska satsa på massturism eller bevara sina naturvärden. Jag har ännu inte hunnit följa upp resultaten av diskussionerna som enligt uppgift skulle dokumenteras på Edmodo.

Sofia och jag spelade in en sokratisk diskussion om skatter i en soffa i personalrummet, och bröt båda ihop när vi tittade på filmen och konstaterade att YouTube nog måste ha både ett snygghetsfilter och ett intelligensfilter för vi var mycket snyggare på film än i verkligheten och det vi sa lät ganska smart! Det funkade bra att använda Hangouts och direktsända till YouTube och dela skärm och så. Det är dock ingen idé att försöka söka oss, för filmen är inte listad. Vissa av oss är inte redo för "stardome" än ;-)

Idag har eleverna spelat Rixdax för att repetera lite kring hur Sveriges riksdag funkar. Vi håller på att fundera på hur den individuella slutuppgiften ska utformas. Det blir nog en "hemtenta" som eleverna får jobba med under den första veckan i skolan. Frågorna får de före jul så de hinner fundera och fnula (och läsa sin roman).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar