tisdag 27 november 2012

Projektdagbok 4

Det puttrar på... Det är svårt att vara cool ibland, och framför allt Sofia hade i slutet av förra veckan lite ångest över att eleverna bara diskuterar och inte förmår undersöka hur verkligheten ser ut! För att "lura" på dem lite kunskap så hade Sofia ett tufft quiz i måndags morse, och passade på att gå igenom de viktigaste punkterna lite lätt.

Själv fick jag i söndags äntligen tid att rassla igenom fredagens "utvärdering av eget arbete". Jag hade ett studiebesök från Ängelholms gymnasieskola att ta hand om och eleverna fick den korta svenska-lektionen att arbeta själva, och göra utvärdering på. Utvärderingen visade att många tycker att det är jättekul, men svårt och att vissa har börjat inse att de behöver mer information. Men de vill ha den levererad - inte söka den själva.

Denna veckan blir lite ryckig. På onsdag ska eleverna på studieresa till Göteborg och Sofia kommer att vara borta på torsdag eftermiddag också, så det blir inga föreläsningar denna veckan heller... Vi börjar fundera på om vi måste lägga redovisningarna direkt EFTER jul i stället. Någon grupp har redan börjat tänka på redovisningsformatet, men de flesta är fortfarande i uppbyggandefasen.

I fredags förvarnades eleverna om att de på torsdag kommer att göra en ledarutvärdering och gruppseminarium muntligt tillsammans med mig. Läskigt, tyckte vissa. Det känns viktigt att eleverna får träna sig på att ge och ta konstruktiv kritik. Vi kommer att använda 3+ och delta även den här gången, men sedan får man muntligt framföra sin feedback till ledaren som inte får avbryta och som måste säga tack. Vi får se hur det går...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar