torsdag 7 april 2011

Sprickor del 2

http://www.macfix.de/index.php?id=257168
Vår eminente dator-vaktis Aage var ute i min trea idag och gjorde en snabb undersökning: Av 21 närvarande hade 19 datorer sprickor i "gångjärnshörnen" på skärmen! Sprickornas storlek varierade mellan någon millimeter, till ca 3 cm! Vissa datorer hade även sprickor mitt på "gångjärnet". De flesta av eleverna hade inte ens lagt märke till sprickorna.

Vi för naturligtvis en ständig dialog med eleverna om handhavandet av datorerna, och visst har det hänt att någon har varit oaktsam, men för de allra flesta är datorn alldeles för viktig för att man medvetet ska vara oförsiktig. Dessutom är väldigt många av lärarnas datorer sprickdrabbade också, och flera av dem tar inte ens hem sin dator, utan förvarar dem i säkerhetskåpen på jobbet och bär dem bara mellan lektionerna i väskan. Konstigt nog är jag själv INTE drabbad! Med tanke på att jag har med mig datorn i princip överallt, den åker upp och ner ur väskan hur många gånger som helst på en dag, och ja - jag medger att jag ibland flyttar den öppen (om än i mycket begränsad omfattning) och jag har råkat lägga den i från mig med en smäll ett par gånger, så tycker jag att det är ganska underligt att JAG inte har sprickor om det är ett handhavandefel!

http://www.macfix.de/index.php?id=257168
Eleverna är oroliga. De vill INTE lämna ifrån sig datorerna, men Aage talade om att av allt att döma påverkar inte sprickbildningen datorns prestanda, vilket innebär att eleverna inte behöver lämna in dem just nu i alla fall. Ni som läser det här bör kolla er dator och OM den har sprickor så ta kontakt med den på er skola som hanterar garantiärenden gentemot leverantören.

2 kommentarer:

  1. Detta har vi också problem med!

    SvaraRadera
  2. Jonas! Detta åtgärdas som sagt via garantin. Inte roligt att det är så många som drabbas, men det kunde också varit något betydligt värre som krånglade.

    SvaraRadera